top of page
SORMUKSEN KOKO

On tärkeää, että sormus on oikean kokoinen koska sen kokoa ei voida muuttaa jälkeenpäin sen rakenteen ja jouhinauhan takia.

Sormukset ovat suhteellisen painavia (varsinkin kulta- ja valkokultasormukset jopa 16 g) leveitä ja paksuja, se kannattaa myös ottaa huomioon sormuskokoa valitessa.

Valitse napakka mitta jonka saat juuri ja juuri viimeisen nivelen yli. Jos sormus on yhtään liian suuri, se liikkuu epämiellyttävästi ensimmäisessä nivelessä, eikä sormusta ole mukava käyttää.

Kultasepänliikkeessä voi käydä sovittamassa oikean sormuskoon. Useimmilla kultasepillä on olemassa myös sormusmitta joka on leveä ja sisäpinnalta kupera kuten nannasalmi -sormukset. Tällaisella mitalla saat parhaan käsityksen oikeasta koosta.RANNEKORUN VALMIS MITTA

Pyydämme tilauksen yhteydessä korusi valmista mittaa:


Mittaa ranteen paksuus tiukasti ranneluun kohdalta ja lisää tähän mittaan 1 - 1,5 cm. Korun tulee liukua kevyesti ranteen paksuimman kohdan yli.

Tarvittessa lisämittaa saa helposti kultasepän laittamalla lisärenkaalla joka sijoitetaan lukon ja helan väliin.

 

 

KAULAKORUT

Jouhinauha ei käyttäydy samalla tavalla kuin ketju tai esim. kangasnauha. Jouhinauha on jäykkää ja tästä syystä on tärkeää, että antamasi mitta on oikea.

Käytä mitatessa apuna esim. kengännauhaa tai muuta jäykähköä nauhaa

Pantamaiset kaulakorut

Anna tilatessa valmiin korun mitta. Kaulapanta on kaunein kun se asettuu mahdollisimman lähelle kaulaa. Metalliosat ovat painavia ja jos panta on liian pitkä, se roikkuu rumasti edestä.

Jos tulet tilanneeksi hieman liian lyhyen pannan, sitä voidaan kultasepänliikkeessä helposti pidentää lisärenkailla. Lyhentämistä varten joudut lähettämään sen meille ja joudumme veloittamaan kultasepäntyöstä.
 

Ota mitta kuten kuvassa

IMG_1046 (2).JPG
ranne.JPG
kaulakorun mittaaminen 2.jpg

Salinero ja Coriano

Jouhianauhan jäykkyyden vuoksi hevosenkengän paikka on kriittinen. Korun tulee olla juuri oikean mittainen jotta kenkä lepää kauniisti dekolteella.

 

Ota mitta kuten kuvassa.

kaulakorun mittaaminen.jpg

Kuten kaikki korut, myös jouhikorut voivat mennä rikki.

  • Jos nauha rispaantuu tai katkeaa, lähetä koru meille. Koruun kudotaan uusi nauha ja kultaseppä laittaa uuden nauhan paikalleen. Samalla koru kiillotetaan ja puhdistetaan.

 

  • Jos nauha irtoaa päädystä, lähetä koru meille. Tilanteesta riippuen vanha nauha kiinnitetään uudelleen tai se korvataan uudella nauhalla.

 

  • Jos lukko menee rikki, sen voi korjauttaa missä tahansa kultasepänliikkeessä.

  • Kun koru viedään muualle korjattavaksi tai puhdistettavaksi kultasepälle on muistettava kertoa että nauha on jouhta.

  • Jos koruasi tarvitsee korjata, ota meihin aina yhteyttä ennen korun lähettämistä jotta voimme arvioida korjauskustannukset.

bottom of page